Thursday, 28 February 2013

Virus 'Dilamun Rindu' melanda otakku ..



Dilamun rindu???
Apekah??

haha=D

Tue tajuk lagu la derr...
Bukannye aku yang dilamun rindu...
Kalo aku yang dilamun rindu, mau terbalik botol air bumi agaknye... hmm xpe abaikan yang tue..

ekceli (adeh, camne nak eja) eer sebenarnye..
Lagu dilamun rindu nie dah lame...
Mula di-u-tube-kan oleh baronbros start dari tahun 2008 lagi...
Penyanyi nye x lain x bukan.. Apit! *big clap 



Start dari tue, bermacam2 kover telah juga di-u-tube-kan...
Terus terang, kebanyakan nye sumbang.. 
Kecuali 2, 3 cover je yang betul2 mantap or rating atas 5 out of 10 (i guess)
Termasuk lah .. jeng jeng jeng *bunyi mulut

yg nie siap buat music arrangement baru lagi...  overall termasuk sore, oke la.. better than so-so


cover nie antara yang kreatif.. part mane yang keatif? part chorus la.. lagu nie dye dengan selamba buat duet.. peh! *nafas baru yang best untuk sebuah lagu walaupon muka kurang komersial value.. heheh (jahat mulut...jahat mulut... ish..ish...ish...)


So kalo dah sume nye cover, tang mana yang original nye ye tak?
ilek ar.. nak bagitaw la nie.. 
Yang ori of cosh la dari channel baronbros sendiri... 



Lagu akustik nie kadang-kadang (bagi aku) ade kekuatan tersendiri..
'dah macam komposer bertauliah plak cara aku cakap'..
Untuk pengenalan kepada lagu-lagu baru bagi orang yang blom penah mendengar, 
lagu versi akustik sangat sesuai digunakan..
Tapi kene pastikan jugak yang tukang nyanyi tue sore sedap..
kalo sore kelaut, akustik ke hape ke tak jadi jugak ye tak?



Oke sambung, 
Mase tahun 2012, sebuah band baru (Qalam band) pon beli la lagu 'Dilamun Rindu' nie dari baronbros dengan niat nak komersial kan kat Malaysia..

This is Qalam Band.. from Ipoh Perak! Made in Malaysia!


Dan dengan kekuatan vokal yang ala2 penyanyi pop rock 90an, aku sekali lagi terpukau dengan lagu 'Dilamun Rindu'..

Sekarang nie, dah masuk seminggu aku dok ulang lagu nie kat u-tube..
jom layan...=D


best kan?? heheh.. aku dah cakap korang xcaye.. 

ok tue je..
adios...



0 comments:

aNDa KLiK aNDa HeBaT!!!