Thursday, 8 March 2012

Hlovate

Sape dye Hlovate nie? Macam mane aku bole taw pasal kewujudan makhluk Allah yang bernama Hlovate?
          Hmm??????????
Nak dijadikan cerita, dan jugak dipendekkan cerita, ade sorang kenalan blogger aku yang bukak cerita pasal Hlovate dan dari situ aku baru taw yang wujudnya insan bergelar Hlovate. sekian

p/s: memang betul2 pendek kan?

So macam biasa la. Kalo da jadi favourite tue memang aku akan komersialkan novel-novel si Hlovate kat ruang blog aku la kan? Oke, antara novel Hlovate yang dah ade kat dalam simpanan aku dan dah bace pon ialah:

i) Aa + Bb
ii) Tunas (prekuel Aa + Bb)
iii) Rooftop Rant
iv) Versus
v) Contengan Jalanan
 So, kesimpulannya yang aku nak simpulkan kat sini ialah novel yang paling best in term of jalan cerita dye. The novel yang aku isytiharkan sebagai pemenang novel paling best antara semua novel-novel Hlovate nie ialah Aa = Bb!!!

Sebab pe nak taw? Sebab novel nie betul-betul buat aku feeling giler.. Aku bukan jenis mat-mat jiwang yang suke layan novel-novel ala-ala jiwang tapi sebabkan novel nie aku rase cam tak sepatutnya aku terus singkirkan novel jiwang dalam hidup aku. So, maybe lepas nie akan ade kot novel jiwang yang akan aku layan.. hehe..

Tapi ape-ape pon memang tak rase rugi pon beli novel-novel Hlovate nie sebab novel-novel dye bukan setakat idea tepi jalan pakai rebus je ikot suke hati tapi mempunyai pengisian yang memang bagus untuk semua peringkat (ayat umum: pikir la sendiri).

So tue je lah.. See ya'

2 comments:

Syasya Johan said...

sya memang suka hlovate punye,sebab novel dia bukan takat jiwang karat tapi ada pengisian agama (:

p/s: benz aliff sulaiman,,haha

h'zulproperty said...

btul3... agree with u.. =D

aNDa KLiK aNDa HeBaT!!!