Monday, 12 March 2012

AKU TAK SUKE BLOG YANG ADER BACKGROUND LAGU!!


Aku nak story sikit pasal pendapat aku tentang blog yang berlatarbelakangkan lagu.

à VERSI LEMBUT..:- Say NO to blog berlagu.

Kalau tanya pendapat, memang terang lagi bersuluh aku tak berapa minat ngan blog yang ader background lagu. Aku tak nak citer banyak, biar GENG JAHAT explain kenapa aku tak minat blog yang ader lagu.


 àVERSI KASAR SEKASAR-KASARNYA…:- Gua bikin pnas

Hari nie gua nak bikin pnas.. memandangkan blog gua tak femes, so senang sikit gua nak buat hal. Konfem takde liputan meluas punyer! Mwahaha!!!!! (gelak jahat)
               Tak tau la kenape, gua bengang sangat ngan blog2 yang ader background lagu.. nak blogwalking pon pyah.. tengah elok2 lyan lagu tetiba kluar lagu ntah ape ape!
Tak payah cerita banyak, aku letak 3 je sebab kenapa aku bengang ngan blog yang ade background lagu:
1)    Aku taw lar lagu ko SEDAP, kot ye pon letak la ko punyer player tempat senang nampak. Senang la aku nak pause kalo lagu ko tue menggangu. Nie tak. Letak tempat ntah mane-mane la.. Kalo bole invisible, aku rase mau tue jugak yang ko nak buat kan. Bagi visitors ko mendidih telinga dengor lagu SEDAP ko tue..

2)    Pastu, aku kalo sekali melawat, takde derr nak buat lawatan satu blog sehari.. paling-paling kurang maw 300 ratos blog kot. Cube ko bayangkan kalo tiga2 ratos blog tue pasang lagu.. agak-agak laptop aku kuar bunyi lagu india x? Ade la kot. Sikit.

3)    Yang paling best bile terpaksa loading@refresh blog same banyak kali (atas sebab2 tertentu – malas nak citer- buang masa).. Tak ker rase seksa nak picit button pause! Cuba bayangkan, satu hari 3oo blog. Satu blog plak 800kali kene refresh. Tak ke sampai 7 juta aku kene tekan pause hanya  disebabkan tak sanggup nak dengar radio tamil!

Dah la. Lantak la korang nak kate ape kat aku pas nie. Yang penting aku lepaskan segala jenis buku kat hati nie. Huh! Padan muka korang! Mwahahaaha!!! =D





22 comments:

Haruno Hana 하나 said...

Hana letak yg ada pause, tu betul2 atas blog.. senang nmpak.. atas org len la nk pause ke x nak.. tp kalau jenis invisible and payah nk cari, mmg boleh hangin.. tmbah2 kalo xde pause

h'zulproperty said...

haha=D awalnye komen.. pcah rekod nie.. taw2.. mmg nmpak pon.. hari nie mood memang tengah cari pasal ngan sume org.. saba je la ye.. =D

anNaqia said...

kureng jgk! sebab tu kalo nk blogwalking, awal-awal lg mutekan laptop sendiri. kurang skit peratus nk terkejut dek terdengar lagu yg muncul tiba-tiba. haha

h'zulproperty said...

cara yg agak berkesan untuk masa2 tertentu.. huhu~~

Haruno Hana 하나 said...

haha... x marah pun.. Hana pun x berapa suka lagu yg ada kat blog.. tp ok je kalo ada pause & senang nk cari.. hehe :D

h'zulproperty said...

yeah! respon positive dri blogger berbackground kan lagu.. bole buat lebih pnas pasni.. mwahahaha (glak jhat sejahat-jahat)

Cytah Lovicry said...

amboihh.. terasa den.. hahaha. ada pause ok la kan.. cytah nie mmg kna ada jgk lagu dlm blog,.

h'zulproperty said...

ekau nak lotak lagu ko, nak bwak msuk singo ko, ekau pnyo suko lar.. selero masing2... haha=D

Maryati said...

akak pon sama...
dah jadik macam disko pulak bila macam2 lagu keluar drpd setiap blog... sudahnya, akak mute sound je. abis cerita. hehehe

farah.fauzi said...

abg kite mrh.....huwaaaaaaa.. takowtttttttttttt.....

Syasya Johan said...

nak senag mutekan je speaker.post banyak2 pun x guna ramai jugak letak.haha
oh,kalau yang guna scm player blog dia mmg refresh dua kali,,fening :/

h'zulproperty said...

tue la psal.. nak xnak kne mute jer.. hmmm..

h'zulproperty said...

sbnar nye sajer je post bende alah nie.. takkan hari2 nak citer bende biasa2 jer.. jarang iorang nak bace.. bile ader entry mcam nie, baru BIKIN PANAS!! mwahahaha!!!

h'zulproperty said...

abg marah? sbab entry nie ker? dye blogger jgak? kimsalam BIKIN PANAS sama dia... mwahahaha!!!

Faza said...

haha same here.. loading lembab gler.

p.s: saper2 letak lagu aku tukar profile pic hunus keris..opsss! :D

h'zulproperty said...

loading lmbab? aiseh! tetibe trase macam baru lepas mkan lada + cili bo + err petai....

tukar je muka pahlawan hunus keris tue.. bole la berkenlan ngan saifudin a.k.a laksamana sunan (wtak utama novel bagaikan bidadari-cinta sang ratu-hijab sang pencinta-cinta sufi-sutera bidadari) huhu

Maizatul Syuhaidah said...

haha sabor je la. best kan lgu dlm blog saye. lagu nasyid mmg sejuk je dgr kn :)

h'zulproperty said...

mmg kene bnyak2 bersabor pon... hee~~ yup lagu nasyid mmg best.. =D

niedaida said...

xsuke rupe ye,nieda pom xske gak,tapi ttarik plak nk try letak.lagu yg nieda pasang at blog..versi lembut ye...

h'zulproperty said...

kadang2 bnda yang kiter tak suke tue la yang kiter akan suke pada masa akan datang... ataupon kite xsuke bnda tue orang lain buat tapi kite buat tetap nak buat jgak.. peace!! =D

niedaida said...

penjelasan yg bagus...
betul gak kadang2 jadi mcm tu...
dengan itu xpyh suke,xpyh xsuke..
hahahah

h'zulproperty said...

dengan itu juga, sukalah dengan benda yang tak kan kite suke... hee~~~

aNDa KLiK aNDa HeBaT!!!