Saturday, 5 November 2011

SuRViVaL TRiP (Part 2)

SAMBUNGAN...\
\
7.00ptg – 9.00malam:
ü  Sambung mandi-manda kat kolam depan pintu masuk taman ulu bendul tue







ü  Gerak menuju ke next destination (blom decide agy). Kelajuan moto (50-60km/j) peh! Slow giler...

ü  Bila sampai je kat seremban, teros masuk kat terminal one. Pusing2 kat dalam bangunan tue sambil cuci2 mata tengok hp. Engat nak makan, tapi banyak kedai makan dah tutup. So cari tempat laen. Mula2 pusing kat sekeliling terminal tue. Nampak satu tempat ala-ala uptown. Tapi langsung takde makanan.
ü  Lokasi seterusnya, Jusco (kowt). 
Kat situ pon same, sume kedai dah ttup. Kluar je dari jusco, hujan mula turun. Ttibe terjumpa kedai makan mamak. Memang terbaik ah. 
9.00malam-10.00malam:
ü  Makanan memang bes ar.. servis pon bgus kat kdai mamak tue.
ü  Makan2 sambil plan nak g mane tuk abeskan ayam bbq.
ü  Mula2 plan nak ke port dickson. Dan aku satu2nya orang yang membantah. Bes ape kat PD..?! last2 teros stuju g pantai morib (idea aku – konon2 dekat ngan s.alam.. poorrahh!)
ü  Tepon izhar tanye camne nak g p. Morib. N seperti byase, ‘GPS’ tue memang memberi jawapan yang terbaik.








ü  Abes makan teros gerak ke pantai morib
11.00malam – 12.30 t/malam:
ü  Hujan semakin lebat. Sampai je kat R&R seremban teros berenti.

ü  Sembahyang jamak. Pas sembahyang, berehat sejam kat surau tue sambil borak2.
ü  G kdai makan n minum2. Hujan da berenti.





ü  Teroskan perjalanan
2nd day – OCT 9, 2011
12.30t/malam-2.30 pagi:
ü  Afiq n din tuka shift kat laluan moto
ü  Ikot signboard ke klia-banting-p.morib
2.30pagi-5.00pagi:
ü  cari port untuk bakar ayam.
ü  Pas tu aku ngan afiq g amek minyak petrol tuk memudahkan proses pembakaran. Satu pengalaman baru bile dapat taw polystrene tak mmpu nak tampung minyak. Bocor! cari botol..jumpe.
ü  Ade masalah mase nak bakar ayam. Lighter rosak! Cis... terpakse tebal muka g pinjam kat brader yang tengah buat bbq. Naseb bek dapat. Puhhh...
ü  Tapi malangnye, ape xnyala la plak.. sampai abis surat kabo gune. Xnyala2 gak api.. siot towl! Pulang balik lighter coz brader tue dah nak chow.
ü  Pas tue ternampak ade brader laen tngah bakar sampah. Faiz g pinjam lighter. Bukan je dapat pinjam siap bagi tips lagi nak buat api nyala dengan senang.
ü  Faiz bakar ayam sorang2. Tak bagi orang lain kaco. Yang laen sume g tido





























ü  Pas siap bakar, kejut sume. Makan sama2. Xsedap rupenye sos bbq. Cis!
5.30pagi:  



Bergerak balik ke seksyen 7 shah alam. Tengah jalan, berenti kat stesen minyak (membuang)  n 7-e (Faiz nak beli air). Sesat xtaw jalan balik sebab da masuk kawasan klang. Last2 jumpe gak jalan balik.
6.45pagi: Sampai dengan selamat di seksyen 7. Masuk rumah, sembahyang, teros tido. Pkul 1 baru bangun...


Sekian...............

Complete:
16 Oktober 2011: Jam 1412

0 comments:

aNDa KLiK aNDa HeBaT!!!