Saturday, 29 October 2011

PoLiS KeJaM..????


Tadi....
 aku baru lepas g stadium shah alam.. saje jalan2 cuci2 mata.. lepas je pusing2 stadium ternampak kelibat ULTRAS MALAYA tengah nyanyi2 lagu.. lagu yang memang dorang bese nyanyi ar… tapi kali nie dorang tujukan kat FAM.. tema lagu dorang “FAM Bangsat” (sopan tol bhase dorang) huhu.. tengah2 nyanyi sambil berarak keliling stadium tetiba sekumpulan FRU berlari2.. smpai je kumpulan FRU nie kat Geng Ultras, berlaku la kekocahan.. 


Aku...
 tak pasti sebab pe tapi maybe ade salah ade salah paham.. ade 2,3 orang kene tangkap..  mungkin FRU engat geng2 Ultras nak bergadoh kot tue yang tak pepasal dorang menyibuk! Padahal tak de pape pon berlaku.. just marahkan kat FAM je pasal harga tiket mahal nak mampos. Tue pon FRU nak terasa aty kerr..??Potong btol FRU nie.. takde sebab langsung FRU  nak masuk campur.. ape yang aku nampak takde langsung unsur2 akan berlaku pergaduhan.. tapi bile je FRU masuk campor, teros kecoh! first  time nampak ke'brutal'an polis depan mata.. 




Tapi...
 naseb baek la geng2 FRU nie ad rase kemanusiaan sikit.. lepas slow talk ngan polis@FRU dorang pon dilepaskan.. kalo tak sampai mati aku benci makhluk camni.. depan aku mungkin tak nampak cam kejam sangat.. kat belakang tak taw lar.. mungkin lagi kejam, siap tumbok2 ker.. or mungkin lagi baik, siap belanja gula2 kerr.. nak amek aty punya pasal.. maklum laaa, salah paham… hehe.. 


lepas tue ade la  kain rentang tue kene rampas.. eh!? kaen birok pon ko nak rembat..?? kat umah aku banyak giler kaen burok.. nakk??

Tak...
 lama lepas tue , keadaan kembali tenang.. team Ultras nie start nyanyi lagu balik.. tapi kali nie takde dah kain tentang yang tertulis “LOVE FOOTBALL, HATE CAPITALISME”….


p/s: 1) nyesal giler aku xbawak kamera, kalo tak bole amek gambar n rakan isiden
            tadi..
        2) aku tak benci polis, aku Cuma benci penyalah gunaan kuasa..
        3) kepada HAMIDIN, or what ever ur name, tahniah sebab buat penyokong bola    
              membenci FAM!!!
       4) sebenatnye ade 2,3 benda lagi berlaku sebelum, semasa dan selepas kejadian, tapi tak 
            de larr aku nak citer detail.. wartawan tanpa gaji la katekan...huhu

Sekian…
peace!!


0 comments:

aNDa KLiK aNDa HeBaT!!!